Ik zal mijn best doen om de top te bereiken. Vreemde woorden om te horen uit de mond van een 85-jarige man die al zo'n 75 jaar in het vak staat. Meesterchef Jiro Ono runt het driesterrenrestaurant Sukiyabashi Jiro in hartje Tokio. In zijn kleine restaurant ? amper 10 plaatsen! legt Jiro zich toe op de kunst van het sushimaken. Met gevoel voor Japanse discipline werkt Jiro al 75 jaar ijverig aan zijn droom om ooit de perfecte sushi te maken. Zijn jongste zoon staat al jaren aan het hoofd van het tweede filiaal van Jiro?s restaurant, terwijl zijn oudste zoon Yoshikazu ? reeds de vijftig gepasseerd - klaargestoomd wordt voor de troonopvolging. Van op de eerste rij leert Yoshikazu, samen met de andere keukenhulpen, de kneepjes van het vak en tracht hij het meesterschap van zijn vader te evenaren. ?Jiro Dreams of Sushi? vertelt het verhaal van een perfectionist die compleet gepassioneerd is door Japan?s culinaire keizer: sushi. Tevens is het een verhaal over Japanse tradities, over familiebanden en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van je ouders.