De Sagrada Familia in Barcelona is een uniek en fascinerend gebouw. Geesteskind van architect Antoni Gaudí (1852-1926), in zijn tijd een controversieel genie, en het werk van een leger arbeiders. Het bouwwerk heeft een geschiedenis met hoogte- en dieptepunten en roept vele vragen op.
Normaal gesproken bezoeken we een kathedraal of een kerk die "af' is, en zien we het als een getuige van lang vervlogen tijden. De bouw van de Sagrada Familia daarentegen is voorlopig nog niet afgerond. Het gebouw ontstaat en groeit nog steeds, en doet dat al de afgelopen 125 jaar, in een steeds veranderende omgeving.
Wie was Antoni Gaudí, de man die dit gebouw ontworpen heeft? Wat dreef hem ertoe? Wie waren zijn opvolgers? Wie zijn die mensen - arbeiders, architecten, kunstenaars - die vandaag aan de Sagrada Familia doorwerkenen de klus willen klaren? En wat drijft hen? Aan de hand van portretten van deze mensen wordt onderzocht wat mensen bewoog èn beweegt zulke bouwwerken te ontwerpen en te realiseren. Verschillende medewerkers geven een inkijkje in hun werk, o.a.: Etsuro Sotoo, de Japanse beeldhouwer, ooit Boeddhist en nu bekeerd tot het Katholieke geloof, die al meer dan 30 jaar aan de kathedraal werkt; Josep Subirachs, de omstreden ontwerper van de Façade van de Passie, die zichzelf agnost noemt; Jordi Bonet, de hoofd-architect, die op alle mogelijke fronten vecht voor het afbouwen van de kathedraal; de ontwerper van de glas-in-lood ramen Joan Vial-Grau en de trotse voorman Jaume Torreguitart.