Bevrijdingsfilms vzw
  |Nieuwbrief  | september 2012 | #4|  

  Beste filmvertoner,
 

Dit najaar zijn alweer een aantal interessante dvd's & blu-rays gereleased en er staan er nog veel meer op stapel!

In deze nieuwsbrief vindt u enkele van de recente aanwinsten van BEVRIJDINGSFILMS, inclusief een ingekorte heruitgave van 'Mijn Tantes uit Gent'.

Kijk ook eens op onze website voor ons uitgebreid aanbod aan films over allerhande sociaal-culturele onderwerpen, geordend op thema's en landen.

 
  UITGELICHT
 
 

Mijn Tantes uit Gent

dvd Mijn tantes uit Gent beschikbaar bij Bevrijdingsfilms

 

Methodiekenbundel

  Mijn Tantes uit Gent

De documentaire ‘Mijn tantes uit Gent’ vertelt het verhaal van drie vrijgevochten Marokkaanse zussen. Zij emigreerden in de jaren '70 naar België om bij Vlaamse families als kindermeisje aan de slag te gaan. Wanneer de zussen terugkeren naar hun geboortestad, wordt duidelijk dat ze zich daar niet meer thuis voelen.

Het is een familiekroniek die de uiteenlopende levenswandel van de zussen op een ontroerende, maar rake manier schetst.

De dvd gaat gepaard met een methodiekenbundel waarin een aantal oefeningen met opdrachten, vragen en achtergrondinformatie worden voorgesteld om discussies op gang te brengen. Er wordt stil gestaan bij diverse aspecten van migratie: vrouwelijke migratie, impact van migratie op een mensenleven, identiteit, band met het land van herkomst, ‘integratie’, verwachtingen en dromen,…

De oefeningen sluiten aan bij de eindtermen voor de derde graad van het secundair onderwijs maar kunnen ook gebruikt worden in het socio-cultureel volwassenenwerk of in hogescholen.

Naast de reeds beschikbare 84 minuten durende uitgave van 'Mijn Tantes uit Gent' is er nu ook een ingekorte versie van 55 minuten. Samen met de methodiekenbundel leent deze versie zich uitstekend voor educatieve doeleinden.

Mijn Tantes uit Gent is een productie van 'Een Andere Wereld Films' i.s.m. Nakhla vzw.

 
 

Detachment

 

Detachment


Henry Barthes is een interim leerkracht. Gedurende drie weken staat hij voor een klas in een moeilijke school in een New Yorkse buitenwijk. Hij probeert steeds om afstand te houden van alles en iedereen, maar deze keer wordt zijn leven deze keer helemaal overhoop gehaald...

 

 

Lees meer

 
 

Play

 

Play

 

'Play' is een vertederende, maar confronterende eye-opener over pestende jongeren, gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit Zweden. Een vijftal zwarte jongeren slagen erin een veertigtal blanke kinderen geld af te persen, niet met fysiek geweld, maar vooral met verbale en psychologische intimidatie. Een scherp geobserveerd portret van de multiculturele samenleving en groepsdruk.

Lees meer

 
         
 

I Wish

 

I Wish

 

Twee broertjes leven sinds de scheiding van hun ouders in verschillende steden in Japan. De één in het noorden, de ander in het zuiden. De komst van een snelle treinverbinding tussen beide steden doet de hoop op een hereniging opleven. Ze geloven dat de energie die vrijkomt bij het kruisen van de treinen wensen doet uitkomen. En er is maar één wens die zij hebben...

 Lees meer

 
         
 

170 Hz

 

170 Hz

 

De onvoorwaardelijke liefde tussen twee dove tieners, gaat gepaard met stilte. Wanneer de ouders van Evy haar relatie met de 3 jaar oudere Nick afkeuren, besluiten ze te vluchten en zich schuil te houden in een oud scheepswrak. Daar wordt echter de invloed van Nick's verleden duidelijk en begint Evy langzaam te beseffen dat haar vrijheid een illusie is.

 

Lees meer

 
 

Margin Call

 

Margin Call

 

'Margin Call' is een zinderende thriller die zich afspeelt in een gereputeerde investeringsbank in Wall Street aan de vooravond van de financiële crisis. Wanneer blijkt dat de bank wegens slechte investeringen in slechte papieren zit worden binnen een periode van 24 uur ingrijpende financiële en morele beslissingen genomen die verregaande gevolgen zullen hebben voor de globale economie.

Lees meer

 
         
 
  BINNENKORT VERWACHT
 
 

 
 

The Invader

Intouchables

Terraferma

Les Adieux à la Reine

 

 

 

Bevrijdingsfilms vzw
Niet-commerciële film en videodistributie

 | Quinten Metsysplein 4/1 | B-3000 Leuven |
|+32 16/23 29 35  | bevrijdingsfilms@telenet.be |
|
www.bevrijdingsfilms.be |

 

U wenst deze nieuwsbrief niet te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven