Bevrijdingsfilms
 

|Nieuwsbrief | Juli-Augustus 2012 | #3|

 
     
 
 
  Beste filmvertoner,
 

 


Bevrijdingsfilms heeft deze zomer weer een nieuwe lading boeiende films in haar aanbod. Deze zijn op eenvoudige aanvraag beschikbaar op dvd voor publieke vertoningen.

Kijk zeker eens naar onderstaande films waarin enkele actuele sociaal-politieke thema's aangekaart worden.

Indien u de film die u wil vertonen niet terugvindt in deze nieuwsbrief of op onze site, contacteer ons dan en wij gaan na of we de openbare vertoningsrechten kunnen regelen.

 

 
  Uitgelicht  
 

 
 

The Lady

The Lady

Deze biografische film van de hand van Luc Besson vertelt het verhaal van de Myanmarese nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi. Recentelijk pas werd haar jarenlange huisarrest opgeheven waardoor dit boegbeeld van het verzet tegen de junta volop in de internationale belangstelling kwam te staan. Deze film focust zowel op haar politiek als persoonlijke leven.

Lees meer...

 
       
 

Le Havre

Le Havre

In Le Havre komt de oude schoenpoetser Marcel in contact met Idrissa, een minderjarige illegale immigrant. Deze wil de oversteek naar Engeland maken naar zijn vader. Wat volgt zijn de pogingen van Marcel en de mensen uit de buurt om deze jonge vluchteling te verbergen voor de politie en hem in zijn doel te laten slagen.
Een film van Aki Kaurismäki.

Lees meer...

 
       
 

Skoonheid

Skoonheid

François is een blanke welstellende en gerespecteerde Zuid-Afrikaan. Maar onder die schijn verbergt zich een gefrustreerde en obsessieve man die al jaren een dubbelleven leidt. Hij voelt zich aangetrokken tot mannen en heeft dit keer zijn oog laten vallen op de jonge en knappe Christian. Zijn drang om te krijgen wat hij wil doet de familieman vervellen tot een roofdier.

Lees meer...

 
       
 

Medianeras

Medianeras

Martin en Mariana, zijn twee dertigers met een hectisch leven in Buenos Aires. Ze komen op dezelfde plekken, maar merken elkaar nooit op. Toch is het vanaf het begin duidelijk dat de twee soulmates voor elkaar bestemd zijn. Maar hoe de ware liefde vinden in een wereldstad van 3 miljoen inwoners? Een heerlijk originele én romantische komedie over het leven in de grote stad.

Lees meer...

 
       
 

Na Putu

Na Putu

Luna en haar vriend Amar lijken een gelukkig leven te leiden in het na-oorlogse Sarajevo.  Maar wanneer hij zijn job als luchtverkeersleider verliest wegens zijn alcoholverslaving vindt hij steun op een zomerkamp van wahabbitische moslims. De vrijgevochten Luna heeft het daar moeilijk mee en langzaamaan worden ze uit elkaar gedreven.
Volstaat liefde alleen om hun relatie te redden?

Lees meer...

 
       
 

La Source Des Femmes

La Source des Femmes

Ergens in Noord-Afrika ligt een dorpje waar het  traditiegewijs de taak van de vrouwen is het water uit een verafgelegen en moeilijk bereikbare bron te halen. Leila een jonge bruid weigert zich daar nog langer bij neer te leggen en stelt de vrouwen in het dorp een staking voor. De mannen krijgen geen seks meer totdat een waterleiding naar het dorp is aangelegd.

Lees meer...

 
       
 
  Andere aanwinsten  
 
 
 

Restless

Le Voyage Extraordinaire

We Need To Talk About Kevin

Poulet Aux Prunes

 
  Restless Le Voyage Extraordinaire We Need To Talk About Kevin Poulet Aux Prunes  
     
 

A Dangerous Method

My Week With Marilyn

Michel Petrucciani The Girl With The Dragon Tattoo  
  A Dangerous Method My Week With Marilyn Michel Petrucciani The Girl With The Dragon Tattoo  
           

 

 

Bevrijdingsfilms vzw
 niet-commerciële film en videodistributie


|  Quinten Metsysplein 4/1  |  B-3000 Leuven  |
|  +32 16 23 29 35  |  bevrijdingsfilms@telenet.be  | 
www.bevrijdingsfilms.be   |

 
 

U wenst deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.